Особливості ринку добрив в Україні 2023

Пн, 13 марта 2023, 16:50

Цьогоріч ринок українських мінеральних добрив демонструє позитивні тенденції. За даними Group DF, він вже почав відновлення та зросте на 15% у 2023 році. Попри війну, виробництво пристосувалося до нових умов, впевнено працюючи задля здобутків в сільськогосподарській галузі. Українські виробники добрив, зокрема компанія "Тетра-Агро", дотримуються суворих стандартів виробництва та дбають про збереження лояльного прайсу для покупців.

Головні тенденції ринку добрив цього року

У 2023 році ринок мінеральних добрив:

  • навесні цього року можливий певний дефіцит мінеральних добрив (зокрема, азотної групи);
  • зменшення вартості фосфатних добрив в Україні та світі;
  • зростання ринку у порівнянні з минулим роком. Приріст ринку спостерігається вже у січні-лютому.

Щоб оптимізувати витрати, цьогоріч багато фермерів вдаватимуться до точного землеробства. Це, якщо говорити спрощено, оптимальне управління для кожного квадратного метра поля. Саме тому, добрива закуповуватимуться з прицільною точністю: лише необхідними, розрахованими наперед партіями.

Своєю чергою, деякі фермери пропонують відмовитися від використання добрив взагалі або суттєво зменшити їх внесення у зв'язку з дефіцитом коштів.

Як працюють українські виробники добрив у 2023 році?

Падіння ринку мінеральних добрив спостерігається ще з минулих років. Вплив пандемії, а потім - повномасштабної війни вніс свої негативні корективи. Проте у 2023 році українські компанії з виробництва добрив не планують зупиняти виробництво. Так, "Тетра-Агро" продовжує виробляти та постачати своїм клієнтам якісну продукцію. Зокрема фермери можуть купити добриво Нітроамофоска. Це комплексне міндобриво, яке підходить для підживлення різних культур: зернових, овочевих, ягідних тощо.

Попри загальні труднощі з логістикою в Україні, компанія "Тетра-Агро" продовжує доставляти продукцію різними способами: залізничним та автомобільним транспортом. Ознайомитися з актуальним прайсом 2023 на мінеральні добрива можна на офіційному сайті виробника.

Ринок українських добрив у 2023 році: підсумки

Ситуація на агроринку та ринку добрив зокрема залежить від військової та політичної ситуації в Україні. Саме тому, дуже важко будувати довгострокові прогнози. Думки експертів в галузі різняться, але позитивна тенденція до зростання ринку усе ж спостерігається. Господарства продовжать використовувати мінеральні добрива, а оптимізувати витрати допоможе якісна продукція вітчизняних виробників.